Αξιοθέατα της Περιοχής

Το Προκόπι στην Βόρεια Εύβοια βρίσκεται σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους και η ευρύτερη περιοχή αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες.

Ο υπεραιωνόβιος Μεγάλος Πλάτανος στο Προκόπι Ευβοίας

Ο γεροπλάτανος βρίσκεται στη θέση «Παρασκευόρεμα», μεταξύ του ποταμιού και του δρόμου Προκοπίου-Μαντουδίου στη Βόρεια Εύβοια.

Η ταμπέλα γράφει «Μεγάλος Πλάτανος», και αν κανείς την ακολουθήσει, ύστερα από καμιά διακοσαριά μέτρα θα βρεθεί μπροστά στο αρχαιότερο πλατάνι των Βαλκανίων, ίσως και ολόκληρης της Ευρώπης, η ηλικία του οποίου λέγεται πως υπερβαίνει τα 2.300 χρόνια!

Μονή Οσίου Δαυίδ στις Ροβιές της Εύβοιας

Μονή Οσίου Δαβίδ

Μονή Οσίου Δαβίδ

Η Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ βρίσκεται στην Βόρεια Εύβοια, δεκαέξι χιλιόμετρα από το χωριό Ροβιές και 49 χιλιόμετρα από το Ιερό προσκύνημα του Όσιου Ιωάννη του Ρώσου μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Ημέρες δόξης και ανάπτυξης γνώρισε η Μονή στα χρόνια της Ηγουμενίας του μακαριστού Αρχιμ. Ιακώβου Τσαλίκη (1975-1991), ο οποίος άφησε φήμη και μνήμη οσίου ανδρός και κατετάγη επισήμως στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας την 27η Νοεμβρίου 2017, υπό του πανσέπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το Απολιθωμένο Δάσος και το Μουσείο Απολιθωμένων Θηλαστικών της Κερασιάς στην Εύβοια

Μουσείο Απολιθωμάτων Θηλαστικών Κερασιάς

Μουσείο Απολιθωμάτων Θηλαστικών Κερασιάς

Ανάμεσα σε τρεις περιοχές Κερασιά, Αγία Άννα και Παπάδες στην Βόρεια Εύβοια, βρίσκεται το απολιθωμένο δάσος Κερασιάς το οποίο είναι ένα από τα ελάχιστα ευρωπαϊκά απολιθωμένα δάση.

Δυτικά του χωριού Κερασιά, στην Ψηλή Ράχη, απλώνεται αυτό το μαγευτικό μέρος με ηλικία που φτάνει τα 20.000.000 χρόνια και μονοπάτια που θα σας ταξιδέψουν στην προϊστορία.

Καταρράκτες Δρυμώνα στην Βόρεια Εύβοια

Καταρράκτης στο Δρυμώνα Εύβοιας

Καταρράκτης στο Δρυμώνα Εύβοιας

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα προικισμένο φυσικό περιβάλλον και σε υψόμετρο 600 μέτρων βρίσκονται οι καταρράκτες του Δρυμώνα, 42 χιλμ από το Προκόπι. Με τον μεγαλύτερο καταρράκτη να ξεκινά την υδατόπτωση από ύψος 15 μέτρων και τους μικρότερους να γλείφουν οριακά το πέτρωμα δημιουργώντας εντυπωσιακές αυλακώσεις.

Τα πιο κοντινά χωριά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως σημείο εκκίνησης για μία επίσκεψη στους Καταρράκτες του Δρυμώνα είναι τα χωριά Κερασιά, Δρυμώνα, Παπάδες και Ροβιές.

Παραλία Θερμά Λουτρά στα Ήλια Εύβοιας

Παραλία Θερμά Λουτρά στα Ήλια Εύβοιας

Παραλία Θερμά Λουτρά στα Ήλια Εύβοιας

Τα Ήλια είναι ένα πανέμορφο και ήσυχο ψαροχώρι του Βόρειου Ευβοικού. Ανήκει στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και απέχει 98 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα, 52 χιλιόμετρα από Προκόπι και μόλις 11 χιλιόμετρα από την Αιδηψό.

Πλησιάζοντας την πηγή, η θερμοκρασία της θάλασσας ανεβαίνει ενώ λόγο της ανάδευσης δημιουργούνται περιοχές με μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας. Η θερμοκρασία του νερού όπως αναβλύζει από την πηγή είναι μεγαλύτερη από 60 βαθμούς και με δυσκολία μπορείς να το αγγίξεις.

Παραλία Βλαχιά

Παραλία Βλαχιά

Παραλία Βλαχιά

Η παραλία της Βλαχιάς του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας στην Βόρεια Εύβοια, βρίσκεται μόλις 23χλμ από το Προκόπι και βρέχεται από το Αιγαίο.

Πολύ καθαρή και μέσα στο πράσινο αφού περιβάλλεται από μια πλαγιά με πολλά δέντρα. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν ταβέρνες και καντίνες. Κάτω από τα δέντρα που υπάρχουν μέσα στο ρέμα υπάρχουν πολλές και διαφορετικές σκηνές, ωστόσο μπορεί να δείτε και αρκετές σκηνές πάνω στην παραλία.

Η πλαζ έχει χοντρή άμμο και όσο πλησιάζετε προς τη θάλασσα έχει ψιλό βότσαλο, ενώ μέσα στο βυθό έχει βότσαλο.