Την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και συγκεκριμένα το Ιερό Προσκύνημα Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπι Ευβοίας, επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως Ορθοδοξίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μαζί με τον Πρωθιερέα του Ι. Προσκυνήματος, Πρωτοπρεσβ. Ιωάννη Μάρκου και τον Γραμματέα του Ι. Προσκυνήματος κ. Δημήτριο Τούση-Οικονομολόγο.

Ο κ. Χαρακόπουλος ξεναγήθηκε από τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου και εν συνεχεία στο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, ενώ συνάμα στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος και του Μουσείου βιντεοσκοπήθηκε συνέντευξή του Σεβασμιωτάτου από τον κ. Χαρακόπουλου με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Μάλιστα, στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Χαρακόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και τη φιλοξενία, αναχώρησε για την Ιερά Μονή οσίου Δαυΐδ, όπου προσκύνησε και τον τάφου του Μικρασιάτη πρόσφυγα και νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη).