Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε τη διοργάνωση της 5ης Προσκυνηματικής Διαδρομής προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιουνίου, 2020.

Το πρόγραμμα της 5ης Προσκυνηματικής Διαδρομής έχει ως εξής:

06:00 – Αναχώρηση από τα τρία σημεία συνάντησης,

  • Διοικητήριο Π.Ε. Εύβοιας, Χαλκίδα (Λεωφόρος Χαϊνά 93, με σημείο συνάντησης τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης έναντι του Διοικητηρίου)
  • Γήπεδο της Νέας Αρτάκης
  • Δημαρχείο Ψαχνών

07:00 – Άφιξη στον Άγιο, προσευχή και εκκίνηση πεζοπορίας

14:00 μέχρι λήξης της πεζοπορίας: Επιστροφή από το Προκόπι

Η διοργάνωση έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των συμμετεχόντων σεβόμενη τις οδηγίες της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της διασποράς του COVID-19, καλώντας παράλληλα όλους μαζί με την υπεύθυνη συμπεριφορά μας να «Μείνουμε Ασφαλείς».

Για την ασφαλή και άνετη πεζοπορία συνίσταται στους συμμετέχοντες να προσέλθουν ξεκούραστοι, σε καλή φυσική κατάσταση και να φορούν κατάλληλα υποδήματα και ρουχισμό. Επίσης, κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία προαιρετικής ανάπαυλας και διανομής νερού, χυμών και δυναμωτικών τροφών.

Σημαντική θα είναι η παρουσία και στήριξη από τους Δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, όπως επίσης και από Εθελοντικές Οργανώσεις και Συλλόγους του Νομού μας, οι οποίοι θα συνδράμουν στην ασφάλεια και εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων.

Η μεταφορά με τα λεωφορεία είναι δωρεάν και προϋποθέτει τη δήλωση συμμετοχής την οποία παρατείνουμε μέχρι και την Δευτέρα 22 Ιουνίου στα τηλέφωνα 2221353690 ή -790.